Website în limba română

Dragi vizitatori,

ne bucurăm că vă putem prezenta o primă versiune a paginii noastre de internet în limba română!

În acest moment, în limba română sunt disponibile informații despre istoria și structura Bisericii Evanghelice C. A. din România, texte despre Ecumenism și parteneriate și bineînțeles rubricile "Documente", "Contact și Impressum" și "Presa". Ne cerem scuze pentru faptul că majoritatea textelor sunt disponibile doar in limba germană. Lucrăm în continuare la traducere.

Vizionare plăcută!

Stefan Bichler (Relații Publice)

 

 

"200 de ani de cultură pentru Sibiu"

Muzeul Naţional Brukenthal, Sibiu.

Mesajul Episcopului Reinhart Guib cu ocazia jubileului Muzeului Naţional Brukenthal.

(Mai departe ...)

Alături de victime – în gânduri și în rugăciuni

Biserica Memorială "Kaiser Wilhelm" (arhiva)

Biserica Evanghelică C. A. din România (B.E.C.A.R.) a urmărit cutremurată știrile despre incidentele de la Târgul de Crăciun din Berlin. Între timp autoritățile germane susțin că a fost un atentat.  Într-o comunicare Episcopul Reinhart Guib exprimă solidaritatea cu victimele și familiile lor și încurajează societatea, de a ține la valorile creștine și la principiile democratice.

(Mai departe ...)

A Ceremony of Carols – O ceremonie a colindelor

"A Ceremony of Carols – o ceremonie a colindelor" la Mediaș și la Sibiu

A Ceremony of Carols – O ceremonie a colindelor, o colecţie de cântece de Crăciun în Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, sâmbătă, 17 decembrie, şi în Biserica Evanghelică din Sibiu, duminică, 18. decembrie, de fiecare dată la ora 18:00. Această muzică de Crăciun impresionantă şi uşor accesibilă din spaţiul cultural englez / celtic se bucură deja de la apariţia ei în anul 1943 de o mare popularitate, ajungând să fie chiar indispensabilă unor biserici.

(Mai departe ...)

Deschiderea națională a jubileului Reformei religioase la Turda

Slujbă ecumenică în biserica romano-catolică din Turda.

Reforma religioasă, începută de profesorul de teologie Martin Luther la Wittenberg în anul 1517, a schimbat fața Europei. Pe de o parte, au apărut atunci Bisericile protestante, care însumează global 800 milioane enoriaşi. Dar de importanță mult mai mare este impactul spiritual al Reformei, care a deschis calea pentru limbile naționale, pentru libertatea individuală a credinței și pentru cultura cărților. Prima carte tipărită în limba română este Catehismul lui Martin Luther (1543).

(Mai departe ...)

Noua expoziție itinerantă despre peisajul bisericilor fortificate din Transilvania

Expoziția la primărie din Sibiu.

Fundația Biserici Fortificate pregătește în momentul de față expoziția ”Peisajul bisericilor fortificate din Transilvania. Patrimoniu cultural european“. Aceasta a fost concepută și realizată împreună cu partenerii Fundației, Universitatea Tehnică din Berlin și Forumul Cultural German pentru Europa de Est.

(Mai departe ...)