Website în limba română

Dragi vizitatori,

ne bucurăm că vă putem prezenta o primă versiune a paginii noastre de internet în limba română!

În acest moment, în limba română sunt disponibile informații despre istoria și structura Bisericii Evanghelice C. A. din România, texte despre Ecumenism și parteneriate și bineînțeles rubricile "Documente", "Contact și Impressum" și "Presa". Ne cerem scuze pentru faptul că majoritatea textelor sunt disponibile doar in limba germană. Lucrăm în continuare la traducere.

Vizionare plăcută!

Stefan Bichler (Relații Publice)

 

 

Donație din partea SUA pentru trei biserici fortificate

59.300 USD pentru Agârbiciu, Daia și Movile.

Ambasada Statelor Unite ale Americii contribuie cu suma de 59.300 USD din Fondul Ambasadorului pentru conservarea patrimoniului cultural („Ambassador’s Fund for Cultural Preservation” (AFCP)) pentru lucrările de conservare la bisericile fortificate din Agârbiciu, Daia și Movile, care aparțin Bisericii Evanghelice C.A. din România (BECAR). La 4 mai 2017, într-un cadru festiv, excelența sa ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm a înmânat cecul simbolic episcopului Reinhart Guib.

(Mai departe ...)

"200 de ani de cultură pentru Sibiu"

Muzeul Naţional Brukenthal, Sibiu.

Mesajul Episcopului Reinhart Guib cu ocazia jubileului Muzeului Naţional Brukenthal.

(Mai departe ...)

Alături de victime – în gânduri și în rugăciuni

Biserica Memorială "Kaiser Wilhelm" (arhiva)

Biserica Evanghelică C. A. din România (B.E.C.A.R.) a urmărit cutremurată știrile despre incidentele de la Târgul de Crăciun din Berlin. Între timp autoritățile germane susțin că a fost un atentat.  Într-o comunicare Episcopul Reinhart Guib exprimă solidaritatea cu victimele și familiile lor și încurajează societatea, de a ține la valorile creștine și la principiile democratice.

(Mai departe ...)

Deschiderea națională a jubileului Reformei religioase la Turda

Slujbă ecumenică în biserica romano-catolică din Turda.

Reforma religioasă, începută de profesorul de teologie Martin Luther la Wittenberg în anul 1517, a schimbat fața Europei. Pe de o parte, au apărut atunci Bisericile protestante, care însumează global 800 milioane enoriaşi. Dar de importanță mult mai mare este impactul spiritual al Reformei, care a deschis calea pentru limbile naționale, pentru libertatea individuală a credinței și pentru cultura cărților. Prima carte tipărită în limba română este Catehismul lui Martin Luther (1543).

(Mai departe ...)