Website în limba română

Dragi vizitatori,

ne bucurăm că vă putem prezenta o primă versiune a paginii noastre de internet în limba română!

În acest moment, în limba română sunt disponibile informații despre istoria și structura Bisericii Evanghelice C. A. din România, texte despre Ecumenism și parteneriate și bineînțeles rubricile "Documente", "Contact și Impressum" și "Presa". Ne cerem scuze pentru faptul că majoritatea textelor sunt disponibile doar in limba germană. Lucrăm în continuare la traducere.

Vizionare plăcută!

Stefan Bichler (Relații Publice)

 

 

“Dreapta Ta, Doamne, şi-a făcut vestita tăria”

Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice C. A. din Romȃnia (B.E.C.A.R.)

Dragi fraţi şi surori întru Domnul, an de an suntem chemaţi să ne alăturam mişcării ecumenice mondiale, care cuprinde toate bisericile creştine şi să contribuim cu sufletele deschise la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Pentru anul 2018 fraţii creştini din arhipelagul Caraibe au ales un pasaj din Cântarea de laudă a poporului Israel din Exodul 15,6: “Dreapta Ta, Doamne, şi-a făcut vestita tăria.”

(Mai departe ...)

România în doliu după ultimul său Rege

Mihai I. al României : 1921 - 2017

La 5 decembrie, ora 13 ora României, s-a stins Mihai I. al României în vârsta de 97 de ani la reşedinţa sa din Elveţia. Ştirea a fost transmisă printr-un comunicat oficial de secretariatul familiei regale. Reprezentanţi ai politicii, mediului de afaceri şi culturii româneşti şi-au exprimat regretul şi compasiunea. Preşedintele Comisiei Europene , Jean-Claude Juncker, a trimis condoleanţe din partea Uniunii Europene. De asemenea, Biserica Evanghelică C. A. din România (B.E.C.A.R.) se alătură mesajelor de condoleanţe.

(Mai departe ...)

Donație din partea SUA pentru trei biserici fortificate

59.300 USD pentru Agârbiciu, Daia și Movile.

Ambasada Statelor Unite ale Americii contribuie cu suma de 59.300 USD din Fondul Ambasadorului pentru conservarea patrimoniului cultural („Ambassador’s Fund for Cultural Preservation” (AFCP)) pentru lucrările de conservare la bisericile fortificate din Agârbiciu, Daia și Movile, care aparțin Bisericii Evanghelice C.A. din România (BECAR). La 4 mai 2017, într-un cadru festiv, excelența sa ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm a înmânat cecul simbolic episcopului Reinhart Guib.

(Mai departe ...)

"200 de ani de cultură pentru Sibiu"

Muzeul Naţional Brukenthal, Sibiu.

Mesajul Episcopului Reinhart Guib cu ocazia jubileului Muzeului Naţional Brukenthal.

(Mai departe ...)