Website în limba română

Dragi vizitatori,

ne bucurăm că vă putem prezenta o primă versiune a paginii noastre de internet în limba română!

În acest moment, în limba română sunt disponibile informații despre istoria și structura Bisericii Evanghelice C. A. din România, texte despre Ecumenism și parteneriate și bineînțeles rubricile "Documente", "Contact și Impressum" și "Presa". Ne cerem scuze pentru faptul că majoritatea textelor sunt disponibile doar in limba germană. Lucrăm în continuare la traducere.

Vizionare plăcută!

Stefan Bichler (Relații Publice)

 

 

Școala de vară ca prin pas spre o cooperare ulterioară

Prof. Huth în biserica din Apold (Foto: Magdalena Menzinger)

În perioada 18-27 iulie, la Biserica Fortificată Apold a avut loc o școală de vară pentru profesioniști și specialiști în devenire în domeniul conservării patrimoniului, sub titlul Apold Heritage Lab. Participanții, din România și Germania sunt studenți în domeniul arhitecturii și conservării patrimoniului. Pe parcursul celor zece zile, s-au cristalizat perspective interesante pentru cooperări viitoare.

(Mai departe ...)

Ajutor pentru Biserica Fortificată Dobârca

O șansă pentru Dobârca

Timp de mulți ani, nu au existat vești bune din Dobârca: neglijența, furtul, vandalismul și degradarea structurală au afectat ansamblul bisericii, care datează parțial din secolul al XIII-lea, într-o asemenea măsură încât clădirea trebuie să fie descrisă în prezent ca fiind "în pericol de prăbușire". - O soartă care acum urmează să fie prevenită cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului (INP) prin programul Timbrul Monumentelor 2022.

(Mai departe ...)

Marș pentru pace

Sibiu: Marș pentru pace

Referindu-se la cuvintele Apostolului Pavel către Efeseni - ”Har vouă și pace de la Dumnezeu Tatăl nostru și de la Domnul Iisus Hristo.” - Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evanghelice C. A. din România (B.E.C.A.R.), invită la o rugăciune pentru pace cu un marș al păcii prin centrul Sibiului, sâmbătă, 16 aprilie.

(Mai departe ...)

Vecini în război

Război la graniţa României

În Ucraina este război. După ani de zile de alternanță între provocări agresive și negocieri diplomatice, calea îngustă a păcii a fost abandonată cu totul ieri seară, când trupele rusești au invadat Ucraina din diferite părți. Biserica Evanghelică C. A. în România (B.E.C.A.R.) urmărește cu consternare evenimentele.

(Mai departe ...)