Website în limba română

Dragi vizitatori,

ne bucurăm că vă putem prezenta o primă versiune a paginii noastre de internet în limba română!

În acest moment, în limba română sunt disponibile informații despre istoria și structura Bisericii Evanghelice C. A. din România, texte despre Ecumenism și parteneriate și bineînțeles rubricile "Documente", "Contact și Impressum" și "Presa". Ne cerem scuze pentru faptul că majoritatea textelor sunt disponibile doar in limba germană. Lucrăm în continuare la traducere.

Vizionare plăcută!

Stefan Bichler (Relații Publice)

 

 

Perle de mulțumire ai săptămânii de veghe

Săptămânii de veghe în Biserica Sf. Ioan (Poza: Erika Klemm)

Sub semnul versetului-călăuză din Evanghelia după Ioan 14:13  Și tot ce veți cere în Numele Meu voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul,Biserica Evanghelică CA din România a chemat bisericile orașului la rugăciunea de mijlocire. Timp de 7 zile s-au ținut rugăciuni zilnic, dimineața, la prânz și seara, în total 7 ore.

(Mai departe ...)

Cuvântul Prezidiului B.E.C.A.R. la Referendumul din 6-7 octombrie

Referendum: un cuvânt în locul unui apel

În ultimele zile ne-a fost pusă adesea întrebarea legata de un apel al Bisericii Evanghelice C.A. din România (B.E.C.A.R.) legată de referendumul din 6-7 octombrie a.c. privind problematica căsătoriei întemeiate între un bărbat şi o femeie. - Mai înainte de toate, trebuie menţionat că nu va exista o poziţie "oficială" a B.E.C.A.R., din moment ce Sinodul, în calitate de organ suprem şi competent în acest sens, se întruneşte de abia în noiembrie a.c.. De asemenea, Biserica nu a simţit chemarea până în prezent să-şi exprime opinia în legătură cu un referendum.

(Mai departe ...)

Prof. Dr. Dr. Paul Philippi (1923-2018)

Prof. dr. dr. h.c. mult. Paul Philippi (1923-2018)

Biserica Evanghelică C.A. din România (B.E.C.A.R.), comunitățile ei locale și districtuale, instituțiile, așezămintele și organizațiile acesteia, împreună cu prietenii și partenerii lor, preoții și enoriașii bisericii noastre, sunt în doliu, după moartea prof. dr. dr. h.c. mult. Paul Philippi.

(Mai departe ...)

“Dreapta Ta, Doamne, şi-a făcut vestita tăria”

Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice C. A. din Romȃnia (B.E.C.A.R.)

Dragi fraţi şi surori întru Domnul, an de an suntem chemaţi să ne alăturam mişcării ecumenice mondiale, care cuprinde toate bisericile creştine şi să contribuim cu sufletele deschise la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Pentru anul 2018 fraţii creştini din arhipelagul Caraibe au ales un pasaj din Cântarea de laudă a poporului Israel din Exodul 15,6: “Dreapta Ta, Doamne, şi-a făcut vestita tăria.”

(Mai departe ...)