Dragi cadre didactice, părinți și elevi,

sub motto-ul “Limba vorbită poate însănătoși sufletul precum un izvor al vieții, dar ea folosită abuziv rânește sufletul “ o echipă de specialiști au elaborat un ghid practic cu material didactic intitulat  ”Ajutoare Pentru Apărare- APA”, care vine în sprijinul tuturor, generației tinere, părinților și cadrelor didactice, cu scopul general de a preveni abuzul copiilor și tinerilor, sub toate formele lui.

Este vorba despre o serie de 7 caiete, special elaborate pentru niveluri diferite de vârstă, pornind de la grădiniță pînă la clasa a-XII-a. În fiecare caiet se regăsesc diferite abordări ale abuzului, axate pe aspecte precum cel psihologic, cel spiritual, cel al apărării fizice și al riscului în mediul online. Materialul conține schițe de lecție care includ fișe de completat, jocuri, filmulețe și alt material didactic. Prin aceasta se asigură caracterul practic al caietelor.

Este important să înțelegem că fiecare dintre noi putem contribui prin atenție sporită și prin activități simple la prevenția si ajutorarea în caz de abuz de orice fel asupra copiilor și tinerilor.

Ghidurile practice APA sunt elaborate cu sprijinul: A.N.I.T.P. Timișoara, I.S.J. Sibiu, C.J.R.A.E. Sibiu, Biserica Evanghelica C.A. din România, Mitropolia Ardealului al Bisericii Ortodoxe Române, ONG-uri din Oradea, Timișoara și Sibiu.

Vă recomandăm acest material didactic din tot sufletul pentru a proteja și apăra copii și tinerii care ne sunt încredințați de Dumnezeu ca o comoară de neprețuit. Prin implementarea acestui material puteți salva vieți și viitorul generației următoare.

Cu binecuvântare,
Reinhart Guib, Episcop și Erika Klemm, Referent pentru Migranți

 

 

 

DOWNLOAD

  • Ghid 1 (nivel preșcolar)
  • Ghid 2 (clasele 0-2)
  • Ghid 3 (clasele 3-4)
  • Ghid 4 (clasele 5-6)
  • Ghid 5 (clasele 7-8)
  • Ghid 6 (clasele 9-10)
  • Ghid 7 (clasele 11-12)