Preoții pensionari ai Bisericii Evanghelice C. A. din România

Părintele Klaus DANIEL

Părintele Klaus Daniel a fost decan (protopop) în protopopiatul Brașov și preot în mai multe comunități din aceasta zona. El a fost și președintele asociației Diakonisches Werk și locuiește în prezent în Cristian (jud. Brașov).

Episcopul em. Părintele D.Dr. Christoph KLEIN

Din 1990 până în 2010 Dr. Dr. h. c. Christoph Klein a fost Episcop al Bisericii Evanghelice C.A. din România și este până în prezent reprezentantul Bisericii în Federația Luterană Mondială, unde ocupă funcția de co-moderator al dialogulul ortodox-lutheran. D.Dr. Klein a fost și primpreot în orașul lui nătal Sibiu și episcop vicar. Fostul decan al Facultății de Teologie Protestantă și predă în continuare în cadrul acestei instituții. Episcopul em. D.Dr. Klein este președintele fundației "Reconciliation in South East Europe".

Părintele prof. Dr. Hans KLEIN

Dr. Hans Klein a fost preot în Banat și în Ardeal, primpreot în Sibiu, episcop vicar, profesor și decan pe o lungă durată în cadrul Facultății de Teologie Protestantă. Este membru fondator și președintele Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu (F.D.G.R. Sibiu).

Părintele prof. Dr. Hermann PITTERS

Prof. Dr. Hermann Pitters a slujit în diferite comunități mici și este prof. em. pentru istoria bisericească la Facultatea de Teologie Protestantă, unde a fost și decan pe o perioadă îndelungată. Timp de 20 de ani Dr. Pitters a fost redactor-șef al revistei Kirchliche Blätter. De mult timp este membru în grupul dialogului ortodox-lutheran. Astazi Dr. Pitters trăiește în Sibiu.

Părintele Wolfgang REHNER

Pentru o perioada îndelungată, fostul primpreot în Sibiu și Reghin, părintele Wolfgang Rehner a fost membru în comitetul executiv al Federației Luterane Mondiale. Astăzi lucrează în cadrul Arhivei centrale a Bisericii Evanghelice C. A. din România și locuiește în Sibiu.

Părintele Eginald SCHLATTNER

Părintele ing. Eginald Schlattner a slujit în Roșia (Valea Inferioară a Hârtibaciului), unde trăiește și în prezent. A fost redactor-șef al revistei LandesKirchliche Informationen și este astăzi Pastorul deținuților al Bisericii Evanghelice C. A. din România. Reputația sa internațională a obținut-o ca și scriitor (Cocoșul decapitat, Mănușile roșii, Clavir în ceață și altele).