Cuvinte sortite 2023


Noua broşură Cuvinte sortite 2023 este disponibilă (Poza: zVg)

Cuvinte sortite este o propunere de lectură biblică regulată, foarte scurtă care face să vină vorba de Dumnezeu în fiecare zi, oricât de grea sau frumoasă v-ar fi. Un verset tras la sorţi din Vechiul Testament şi unul ales din cel Nou vă pot da pentru cotidian un impuls nebănuit şi o conecţiune globală (ele fiind traduse în peste 60 de limbi).

Cuvintele sortite pentru anul 2023 vin în premieră cu o adăugire consistentă: aşa-numitele „texte de pe locul 3“. Acestea sunt citate non-biblice, menite să actualizeze, să interiorizeze sau să înfrunte versetele zilei prin gânduri lumeşti, omeneşti, fireşti, provenite de la poeţi, filozofi, oameni de ştiinţă, cu precădere autohtoni. Câteodată ele fac referinţă şi la caracteristica zilei, la vreo sărbătoare sau aniversare comemorială, calendarul acestei agende spirituale ţinând cont de diferitele culte creştine prezente în România.

Acesta este un proiect iniţiat de un grup mic din jurul editorului Maximilian Braisch, care doreşte să valorifice varietatea modurilor de exprimare ale Domnului în ţara noastră şi care invită şi alţi doritori să se implice în viitor. Pentru sugestii şi comenzi el poate fi contactat prin e-mail maximgerwa@yahoo.com sau la telefon: 0742 / 536 803.

Cuvintele sortite vin deci cu o adăugire nu esenţială, dar una care speră să-şi facă efectul, ca să vină vorba de Dumnezeu în multe case româneşti şi, nu în ultimul rând, să sporească cuvântul lui Însuşi Dumnezeu în vorbele noastre de zi cu zi.