Biserica Evanghelică C. A.: „Donați sânge, salvați vieți!“


Donați sânge, salvați vieți!

Pe lângă rugăciunile noastre, empatia noastră și solidaritatea noastră, victimele incendiului tragic din localul „Colectiv“ din Bucuresti au nevoie si de ajutorul nostru practic! Deocamdată, cel mai bun mod de a acorda acest ajutor este donarea de sânge care poate fi făcut și de către oamenii din afara capitalei.

După cum au susținut de repetate ori autoritățile publice de sănătate, necesitatea de rezerve de sânge va exista în continuare și în următoarele săptămâni. Prin urmare, Consistoriul Superior a Bisericii Evanghelice C. A. din România îi îndeamnă pe toti oamenii care îndeplinesc condițiile medicale necesare, să meargă în următoarele săptămâni și în viitorul apropriat la centrele de donare a sângelui și să doneze. Pentru a întări această declarație de solidaritate prin fapte, Consistoriul Superior îi roagă pe proprii săi angajați să se prezinte la centrul de donare a sângelui din Municipiul Sibiu (B-dul Coposu nr. 2-4) între orele 8 și 11 (program de funcționare).

În noaptea de 30 spre 31 octombrie, în clubul bucureștean “Colectiv” a avut loc un incendiu tragic. Până în prezent, numărul victimelor a ajuns la 32. Aproximativ 90 de persoane se află în stare gravă sau critică în diferite spitale.