A Ceremony of Carols – O ceremonie a colindelor


"A Ceremony of Carols – o ceremonie a colindelor" la Mediaș și la Sibiu

A Ceremony of Carols – O ceremonie a colindelor, o colecţie de cântece de Crăciun în Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, sâmbătă, 17 decembrie, şi în Biserica Evanghelică din Sibiu, duminică, 18. decembrie, de fiecare dată la ora 18:00. Această muzică de Crăciun impresionantă şi uşor accesibilă din spaţiul cultural englez / celtic se bucură deja de la apariţia ei în anul 1943 de o mare popularitate, ajungând să fie chiar indispensabilă unor biserici.

Compozitorul englez Benjamin Britten (1913-1976) a format din 10 colinde o unitate muzicală coherentă, incluzând un interludiu cu harfă, care redă muzical atmosfera de Crăciun într-un limbaj medieval şi într-o limbă tonală modernă şi genial de simplă. Pe lângă acest ciclu, vor fi interpretate şi alte colinde cunoscute şi mai puţin cunoscute.

Mulţumim Filarmonicii de Stat Sibiu pentru sprijinul acordat în repetate rânduri cu ocazia concertelor noastre. De data aceasta a pus la dispoziţie harfa din propria dotare pentru doamna Jaël Bertschinger, harfista din Elveţia, care a sosit în ţară special pentru cele două concerte.

De asemenea, mulţumim sponsorilor din Germania ("Chöre helfen Chöre“ a asociaţiei de coruri din cadrul Bisericii Evanghelice din Germania) şi Elveţia („Swiss Sponsors’ Fund“ al Ambasadei Elveţiei din Bucureşti).

Suntem bucuroşi şi totodată mândrii că putem oferi publicului nostru transilvănean ... probabil pentru prima dată această muzică în versiunea originală.

Crăciunul este colorat în nenumărate nuanţe, care pregătesc inimile noastre pentru această mare sărbătoare; orice tumult sau pompă din aceste zile păleşte în faţa adevăratei sărbători a Crăciunului.

Cu plăcere vă stăm la dispoziţie şi pentru alte întrebări.

Cu mulţumiri pentru atenţia Dumneavoastră şi cu deosebită consideraţie,

Jürg Leutert