Ora & Labora

"Ora et Labora" în Biserica Sfântul Ioan (Foto: zVg)
Marș de rugăciune pentru pace (Foto: zVg)

"Ora et Labora" este o slujire de rugăciune ecumenică în cadrul Bisericii Evanghelice C.A. din România. Din 2007, serviciul de rugăciune se desfășoară în Biserica Sfântul Ioan din complexul Casei Teusch, centrul tradițional ecumenic al orașului Sibiu. În societatea noastră ocupată și adesea agitată, "Ora et Labora" dorește să creeze spații pentru pauză, rugăciune, mijlocire și părtășie creștină. Credincioși de toate confesiunile din Sibiu și de afara sunt bineveniți atât la evenimentele mari, cât și în grupurile mici de rugăciune.

Matei 7:7 Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide! 8 Căci oricine cere, primește; cel ce caută, găsește; și celui ce bate, i se va deschide.

"Ora et Labora" vine în special în vremurilor de criză și a provocărilor sociale cu o invitație la rugăciune. În aprilie 2019, de exemplu, aceasta a fost Săptămâna ecumenică de rugăciune pentru pregătirea Summit-ului european al UE de la Sibiu, în perioada în care România deținea președinția Consiliului European.
Provocările provocate de războiul din Ucraina vecină au fost, de asemenea, abordate printr-un marș de rugăciune pentru pace de nouă săptămâni în centrul vechi al orașului Sibiu. De la Paști la Rusalii ortodoxe, una după alta, încadrate de Biserica Evanghelica C.A., mai multe biserici diferite au preluat ștafeta marșului de rugăciune și au dus mai departe apelul la pace.

În 2007, Ora et Labora a primit Cross of Nail  (Crucea din Cuie) de la Catedrala Coventry, Marea Britanie, și de atunci a fost un membru activ al comunității Cross of Nails. Încă de la început, Erika Klemm a fost comisionată cu Ora et Labora a realiza acest serviciu de rugăciune.

Contact