Referent de migrație

Erika Klemm este referent pentru migranti, B.E.C.A.R. (Bild: zVg)

În Europa, marea majoritate a migranților de muncă provin din România. Principala problemă în rândul milioanelor de migranți români care muncesc este traficul de persoane, care include exploatarea prin muncă forțată. Departement pentru migrație a BECAR s-a ocupat de această problemă.

Galateni 6:2 Purtați-vă sarcinile unii altora, și împliniți astfel legea lui Iisus Hristos!

Departamentul de migrație are patru piloni de servicii și grupurile de lucru respective, toate conduse de Erika Klemm, Referent de migrație.

1. Grupul de lucru ABS Arca Binecuvantari Sibiu / Ark of Blessing Sibiu are sarcina de a organiza de două ori pe an conferințe numite "Mese rotunde" pe diferite aspecte ale problemei complexe a "Ajutorului pentru victimele traficului de persoane". Scopul meselor rotunde este de a crea o rețea și de a instrui reprezentanți din diferite biserici, organizații de ajutorare ONGuri și autorități.

2. Ciclul de formare online ABS cu opt module privind "Prevenirea și asistența acordată victimelor traficului de persoane" se adresează multiplicatorilor din domeniile: Biserică, organizații umanitare, școli, servicii sociale, poliție și sectorul sanitar. Opt experți diferiți și recunoscuți predau câte trei ore online.

3. Formarea resurselor în instituțiile sociale din centrul României. Aceasta este o măsură de prevenire a traficului de persoane prin consolidarea și formarea resurselor interne cu ajutorul unor formatori special selectați. Beneficiarii sunt femei și angajați ai adăposturilor pentru femei, ai caselor de copii și ai centrelor de zi, care beneficiază de formare în domenii precum pedagogia teatrului, metode de creativitate și autoapărare.

4. Cele șapte caiete de lucru APA cu materiale didactice practice privind protecția minorilor împotriva abuzurilor au fost elaborate pentru profesori, animatori de grupuri de tineri, părinți, pentru a fi utilizate cu minorii. Aceste caiete de lucru APA reprezintă principala componentă a departamentului de migrație în ceea ce privește "Prevenirea traficului de ființe umane". O echipă de experți, condusă de Erika Klemm și inspectoare Laura Paraian, a acceptat această provocare.  APA = "Ajutoare Pentru Aparare". Aceste caiete reprezintă baza pentru alte servicii de prevenire în anii următori. Broșurile sunt disponibile online aici, pe pagina web.

Psalmii 34:19 Domnul este aproape de cei cu inima zdrobită,
și îi ajută pe cei care sunt zdrobiți în spirit.

.... Să ne lăsăm inspirați de acest verset biblic pentru a ne deschide ochii și urechile la cei din jurul nostru ale căror strigăte tăcute ar rămâne altfel neauzite.