Website în limba română

Dragi vizitatori,

ne bucurăm că vă putem prezenta o primă versiune a paginii noastre de internet în limba română!

În acest moment, în limba română sunt disponibile informații despre istoria și structura Bisericii Evanghelice C. A. din România, texte despre Ecumenism și parteneriate și bineînțeles rubricile "Documente", "Contact și Impressum" și "Presa". Ne cerem scuze pentru faptul că majoritatea textelor sunt disponibile doar in limba germană. Lucrăm în continuare la traducere.

Vizionare plăcută!

Stefan Bichler (Relații Publice)

 

 

Două prezentări de carte la Casa Teusch

Două prezentări de carte în limba română

Două cărți în limba română care reflectă istoria, spiritualitatea și patrimoniul Bisericii Evanghelice C. A. din România (B.E.C.A.R.) cât și spiritualitatea ecumenică, experiența transculturală și conviețuirea interetnică vor fi prezentate la Sibiu la Casa Teutsch - Centrul de dialog și cultură al B.E.C.A.R.

(Mai departe ...)

Pași spre salvare

Repararea acoperișului (Poza: zVg)

Salvarea bisericii fortificate din Dobârca (protopopiatul Sebeș) avansează cu pași repezi! În aceste săptămâni se desfășoară importante lucrări de reparații, care ar trebui să constituie o bază pentru restaurarea ansamblului bisericii fortificate din Țara Secașelor, grav afectată de o soartă neprielnică.

(Mai departe ...)

Școala de vară ca prin pas spre o cooperare ulterioară

Prof. Huth în biserica din Apold (Foto: Magdalena Menzinger)

În perioada 18-27 iulie, la Biserica Fortificată Apold a avut loc o școală de vară pentru profesioniști și specialiști în devenire în domeniul conservării patrimoniului, sub titlul Apold Heritage Lab. Participanții, din România și Germania sunt studenți în domeniul arhitecturii și conservării patrimoniului. Pe parcursul celor zece zile, s-au cristalizat perspective interesante pentru cooperări viitoare.

(Mai departe ...)