Noua expoziție itinerantă despre peisajul bisericilor fortificate din Transilvania


Expoziția la primărie din Sibiu.

Fundația Biserici Fortificate pregătește în momentul de față expoziția ”Peisajul bisericilor fortificate din Transilvania. Patrimoniu cultural european“. Aceasta a fost concepută și realizată împreună cu partenerii Fundației, Universitatea Tehnică din Berlin și Forumul Cultural German pentru Europa de Est.

Expoziția informează despre bisericile fortificate transilvane și peisajul cultural înconjurător ca patrimoniu european colectiv. Sunt tematizate, printre altele, istoria și evoluția fortificațiilor precum și situația actuală a monumentelor. În același timp, sunt prezentate perspectivele de conservare precum și proiectele și actorii relevanți din regiune. Expozița se compune din numeroase fotografii de calitate, care surprind atmosfera peisajului cultural. Ea se adresează atât specialiștilor în domeniu cât și publicului larg din România și din străinătate.

De 1 decembrie la Berlin

Din toamnă, expoziția va fi arătată în România, Germania și alte țări europene. Primele prezentări vor avea loc la Sibiu (3-16 octombrie în Primărie) și Berlin (începând cu 24 noiembrie în cadrul Ambasadei României). Apoi, expoziția va circula timp de mai mulți ani prin mai multe țări. Instituțiile sau galeriile interesate de a arăta expoziția sunt rugate să contacteze Fundația Biserici Fortificate.

Producția expoziției a fost finanțată de Reprezentantul Guvernului Federal pentru Cultură și Media conform unei hotărâri a Bundestag-ului German.